
Seneye şampiyonluğa oynanmaz mı?
27 Mayıs 2009 Çarşamba
Denizlispor ligde kalışını geçen haftaki sonuçların ardından ilan etti. Ben burada bu başarıyı, (Bence bu büyük bir başarıdır) sağlayan herkesi kutluyorum.
Peki neden büyük başarı?
Son 5 haftada ligde 10 takımın düşmeme mücadelesi verdiği bir ortamda aradan sıyrılarak ligde kalmak büyük bir başarıdır. Ki bu takım ligin en genç takımıdır.
Kendi evinde kraldı
Horoz kendi evinde bu sezon büyük bir başarı elde etti. Toplamda 31 puan aldı. Bu da büyük bir başarıdır. Zirveye oynayan 4 takım haricinde kimseye yenilmedi horoz. Şimdi de bunun kaymağını yiyor tabiî ki. Deplasmanda ise sadece 7 puan almamız üzücüydü elbette.
Taraftarın desteği
Bu sezon hiçbir sezon olmadığı kadar destek verdi takımına taraftar. Her maç final dendi. Her maç tribünleri doldurdu. Yağmur, çamur, kar, fırtına demedi. Hep o koltuğa gelip oturdu. Önceki yılların aksine çekirdek yemek yerine, rakip takımı yenmek için bağırdı, çağırdı. Bu başarıda onlarında çok büyük payı var bence.
İki kırılma noktası
Yandaki haberde Bakkal’ın açıklamasına aynen katılıyorum. Ligde kalışımızda iki kırılma noktası yıllarca unutulmayacak. Biri Denizli’de Kocaelispor’un son dakikada kullandığı penaltıyı Özden’in kurtararak maçın 2-1 sonuçlanmasını sağlaması. Diğeri ise 2 – 2 giden Eskişehir maçında son dakikalarda Çağlar’ın frikikten attığı gol. İşte bu iki hareket Denizlispor açısından ligin kırılma anlarından ikisiydi.
Gelecek sezon iyi olur
Bu sezon gençleştirme operasyonu başarıyla yapıldı. Gelecek sezon kadro korunmalı ve takviyeler mutlaka olmalı. Mesut Bakkal şimdiye kadar görev yaptığı takımları hep yukarılara oynattı. (Bakkal’ın yeni sezonda da takımın başında olacağını düşünüyorum) Bakkal, kendi takımını takviyelerle kurar ve iyi de bir hazırlık dönemi geçirilirse gelecek sezon zirveye ne bileyim, belki de şampiyonluğa oynayan bir takım yaratılabilir. Olmaz mı? olabilir. Kim derdi üç sezon önce Sivas’ın bu duruma gelebileceğini. Bekleyelim görelim.