REKLAMI GEÇ

…. MASASINDA ÜLKE İDARESİ

8 Eylül 2014 Pazartesi

Ülkemizde insanlar bir araya geldikleri zaman, aralarında neleri konuşurlar, hangi sıralamaya göre konuşurlar? Bu konuda hiç anket yapılmış mıdır, bilmiyorum…

Erkekler, ilk sırada siyaset, yani ülkeyi idare etme ve hatta hükümeti değiştirme stratejileri, ikinci sırada iş hayatı, üçüncü sırada yeni çıkan son model otomobillerin özellikleri, dördüncü sırada o haftaki beş büyüklerin ve bulunduğu şehrin takımının maç kritikleri…

Kadınlar bir araya geldikleri zaman en çok hangi konuları, hangi sıralamaya göre konuşurlar? Bunu da, bir kadın yazar yazarsa daha gerçekçi olur… Buna rağmen bir tahminde bulunacak olursam; onlar da mutlaka politika, ilkbahar-yaz, sonbahar moda renkleri ve elbiseleri, otomatik vitesli ve park etmesi kolay arabaları, nerede, ne zaman toplantı yapacakları, müstakbel gelin ve damat arayışları, çalışan kadınların karşılaştığı güçlükler ve ev işlerinde kendilerine yardımcı olmayan eşlerinden şikayetler gibi mevzuları konuşuyorlardır…

Bu sohbetlerin bir kısmı kahvaltılarda, bir kısmı sabah kahvesinde, bir kısmı işyerlerinde, bir kısmı ev gezmelerinde, bir kısmı kahvehanelerde, bir kısmı da lokantalarda yapılır.

Lokantalardaki toplantıların bir kısmı yemek esnasında ayranlı, gazozlu ve yemek sonrasında da kahve, çay eşliğinde yapılırken, bir kısmı da alkollü içecekler eşliğinde gerçekleştirilir.

Menülerinde veya masalarında alkole yer ayırmayanlar için korkulacak hiçbir durum yok; ancak, bundan sonra alkollü içecekler eşliğinde yemek yemeyi tercih edenler biraz daha dikkatli davranmak zorunda kalacaklar. Daha doğrusu rakı masasında bir araya gelen insanlar, siyaset konuşmamaya, siyaset konuşsalar bile ülkeyi idare etme anlamını taşıyabilecek muhabbete girmemeye azami itina etmek zorunda kalacaklar.

Zira, rakı masasında ülke idare etmeye kalkışan seçkin, güzide, mümtaz elitistler, mensubu oldukları partiden temizlenecekler… Mensubu bulunduğu partiden ihraç edilmeyi göze alanlar ise, rakı masasında ülkeyi idare etmeye, partiyi nasıl iktidara getirebileceklerini tartışmaya devam edebilirler. Bunda bir beis yok.

91 yıllık Cumhuriyet tarihinde 62 hükümet kurulmuş:
1923-1937 arasındaki 14 yıllık Atatürk-İnönü döneminden sonraki 13 yılda 11 hükümet; 7 Başbakan;
1923-1950 arasındaki 27 yıllık tek parti döneminde 18 hükümet;
1960 darbesinden 2002’ye kadarki 42 yılda 34 hükümet,18 Başbakan değişmiş…
Ortalama hükümet ömrü 2 yılı bile bulmuyor.

Kabahat bizlerde… Alkollü veya alkolsüz; yemek masalarındaki öncelikli konuların arasından siyaseti çıkaracağız… Yoksa; daha çok hükümetler kurulur…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı