REKLAMI GEÇ

7 YURTTA 8087 ÖĞRENCİ

15 Kasım 2016 Salı

Pamukkale Üniversitesi’nde elli iki bin civarında öğrenci okuyor. Bunların azınlıktaki bir kısmının Denizli ili sınırları içinde ikamet eden talebeler olduğunu varsaysak bile; yine de hatırı sayılır miktardaki bir bölümünün yurdumuzun diğer illerinden gelen öğrenciler olduğunu tahmin etmek zor değil.

Geçtiğimiz hafta Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Alaettin Aktaş’ı ziyaret ettik. Önceden aldığımız randevu üzerine makamına gittiğimizde yurt müdürlerini de bizi bekliyor bulduk.

Büyükşehir sınırları içinde yedi adet yurt var. Bunlardan Pamukkale, Biruni, Harezmi, Fatma Yıldız Hanım ve İbn-i Rüşd ismini taşıyan yurtlar kız yurdu olarak hizmet veriyor. İbn-i Haldun ve Prof. Dr. Cevat Akşit yurtları ise erkek yurdu olarak kullanılıyor.

Adlarını zikrettiğimiz işbu yedi yurtta toplam 8.087 evladımız barınıyor. İki erkek yurdunda iki bin beş yüz beş öğrenci kalırken, geriye kalan beş kız yurdunda beş bin beş yüz seksen iki talebe ikamet ediyor.

KYK’nın idealist, içi içine sığmayan çalışkan müdüründen aldığımız bilgiye göre, başvuru yapan her öğrencinin yerleşmesini sağladıkları gibi, yedekleri bile açıkta bırakmamışlar. Hal-i hazırda boş yerleri dahi varmış. Çünkü 3.078 erkek, 6.337 kız olmak üzere toplam kapasite 9.415 kişi imiş. Müracaat için www.kyk.gov.tr sitesinden başvuru yapmak mümkün.

Odalar ortalama olarak üç ve dört kişilik. Her bir odada banyo, tuvalet ve çalışma mekanı mevcut. Ücretsiz ve sınırsız internet de sağlanan imkanlar arasında.

Devletimiz yurtta kalan öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği katkı bedeli olarak, aylık 285 lira veriyor. Menüde asgari 8, azami 25 çeşit yemek yer alıyor. Açık büfe olarak alınan öğünlerin bedeli ise, kahvaltı 3, akşam yemeği 6.5 Türk Lirası.

Yurda giriş çıkışlar parmak izi sistemli. Akşamları son giriş saati 23.00. Birinci veya ikinci öğretimdeki kişiler bu saatten sonra gelirlerse ifadeleri alınarak yurda giriş yapabiliyorlar. Öğrenciler üç defa geç kalırlarsa, anne babalarına bildirimde bulunuluyor. Bina çevresi güvenlik kameralarıyla sürekli kontrol altında.

Yurtlarda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanında derse katkı kursları veriliyor, atölye çalışmaları yapılıyor. Alaettin Aktaş Bey, yabancı dil kurslarına da özel bir önem verdiklerini belirtti. Buna göre İngilizce, Almanca, Çince, Rusça ve Arapça gibi kurslar açılıyor.

“Tarihini, ecdadını bilen, sahiplenen, milli ve manevi değerlerle bezenmiş, vatan, millet ve bayrak sevdasını yüreğinde taşıyan, okuyan, araştıran, sorgulayan, istişareye önem veren, birliği, kardeşliği ve paylaşmayı şiar edinmiş bilinçli bir neslin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” derken, gözlerinin içi doluyordu Alaettin Aktaş’ın.

Bu gayeye ulaşmak için hangi etkinlikleri yapıyorsunuz diye sorduk il müdürüne.

Şair ve sanatçıların öğrencilerle buluşturulduğunu, tematik kamp ve geziler yapıldığını, Mesnevi, Safahat gibi eserlerin sesli okumalarının yapıldığını, tarihimize yön veren şahsiyetlerle ilgili konferanslar tertip edildiğini, abide hanımlar, adab-ı muaşeret gibi atölyelerin açıldığını anlattı bize.

Ziyaretimizin sonuna geldiğimizde; bizi misafir edip, yakın ilgi gösteren ve verdikleri bilgilerle bizi aydınlatan başta KYK İl Müdürü Alaettin Aktaş ve Yurt Müdürleri Pelin Yalçın, Vildan Başbuğ, Cevdet Aslan, Nuran Yetim, Özden Kacar, Halime Babacan ve Adil Yapar’a teşekkür edip ayrılırken; çocuklarımızın emin ellerde olduğunu görmekten mutlu olduk.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı