Patlamanın dehşetini anlatan kareler

Ulus Kavşağı’nda polisin kontrollü bir biçimde patlattığı el yapımı bomba düzeneğinden fırlayan parçaların çevredeki bina ve araçlara zarar verdiği görüldü.
Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 5 Mart 2018 Pazartesi, 18:56
Denizli, cuma gecesi ciddi bir tehlike atlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi personelinin fark ettiği ve Ulus Kavşağı’ndaki bir trafik lambasına monte edilmiş haldeki parça tesirli el yapımı bomba, polisin uzman ekibi tarafından kontrollü bir şekilde patlatılmıştı.
Denizli’ye yönelik saldırının boyutları ise bombanın çevreye verdiği zararla ortaya çıktı. İçi metal parçalarla desteklenen düzeneğin kontrollü patlatılması sırasında bu parçaların etrafa yayıldığı gözlendi.
Olay yerindeki izleri araştıran denizlihaber.com ekibi bombadan sıçrayan parçaların 100 metre mesafeye kadar etkili olduğunu gördü.
Patlamanın etkisi ile monte edildiği trafik ışığı paramparça olurken, çevredeki binaların da sıçrayan parçaların izlerini taşıdığı görüldü.
Sıçrayan parçaların bölgedeki bir binanın üçüncü katında ve bir minibüste camı delip geçtiği, trafik levhaları ve bir kavşak inşaatına ait metal bilgilendirme panosunu da deldiği görüldü.
Bir kilogram ağırlığında olduğu belirlenen ve son derece etkili bir tuzak olan düzeneğin tespit edilememiş olması durumunda çok ciddi zararlar verebileceği belirtiliyor.