REKLAMI GEÇ

JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Tavas’a bağlı Kızılcabölük beldesinde bir şahsın elinde tarihi eser bulunduğu ve bunu satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşan Jandarma yaptığı operasyonla çok sayıda Roma ve Osmanlı dönemine ait tarihi eser ele geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2010 Cuma, 17:48

Kendilerine gelen bir ihbarı değerlendiren Denizli İl Jandarma Komutanlığı Timleri, Tavas’a bağlı Kızılcabölük beldesinde bir şahsın elinde Roma ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu tahmin edilen tarihi eser bulunduğu ve bunların satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

İlk olarak şahısla irtibata geçen Jandarma, olayı delillendirmesinin ardından operasyona start verdi. M.Y isimli şahsın evine baskın yapan Jandarma evde yaptığı aramada, 1 adet Roma dönemine ait mermer sütun, 3 adet Roma dönemine ait sikke, 2 adet Osmanlı dönemine ait sikke,1 adet Roma dönemine ait kolye ucu ve 1 adet Roma dönemine ait matara kap ele geçirdi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.Y ise çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı