Jandarmadan tarihi eser operasyonu

Gümüşler Beldesi ve merkeze bağlı Eskihisar Köyü’nde, jandarmanın yaptığı operasyonda, 131 adet sikke, 1 tane mühür yüzük, 1 tane bronz küre, 1 tane mini heykel başı ile 1 tane tarihi eser niteliği taşıyan kılıç ele geçirildi.
/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2009 Cuma, 01:00
Gümüşler Beldesi’nde tarihi eser bulundurdukları ve bu eserleri satmaya çalıştıkları tespit edilen bir şebeke, yapılan operasyonla çökertildi. Gümüşler Beldesi’nde ikamet eden M.K., T.K. ve Y.A. isimli şahısların ellerinde tarihi eser bulunduğu ve bu eserleri satmak için müşteri aradığı ihbarını alan jandarma ekipleri, yaptıkları araştırmalar neticesinde şahıslara ulaştı. Tarihi eserleri satmak için kendilerine ait araçla yola çıkan tarihi eser kaçakçıları, jandarma tarafından Gümüşler’de durdurularak gözaltına aldı. Araçta arama yapan timler, yaptıkları ama neticesinde 131 adet sikke, 1 adet mühür yüzük, 1 adet bronz küre ve 1 adet mini heykel başı ele geçirdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.K., T.K. ve Y.A. yapılan ilk sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edildi.
Jandarma’nın ikinci operasyonu ise merkeze bağlı Eskihisar Köyü’nde oldu. A.B. isimli şahsın üzerinde tarihi eser bulunduğu ihbarının alınması üzerine şahısla irtibata geçen timler, yaptıkları ani baskınla şahsı suçüstü yakaladı. Yapılan operasyon sunucu ise 1 adet tarihi eser niteliği taşıyan kılıç ele geçirilerek Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tarihi eserle yakalanan A.B. yapılan ilk sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edildi.