Devlet baba Reyhan’ı koruyamadı mı?

Denizli’de, önceki gün eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürülen 34 yaşındaki Reyhan Cabar’ın geçen yıl yine aynı kişi tarafından saatlerce rehin alındığı ortaya çıktı. Reyhan’ın babası Mehmet Aykurt, “Kızımın koruma kararı vardı” dedi.
/ DENİZLİHABER / 7 Aralık 2011 Çarşamba, 17:57
Eski eşi tarafından öldürülen Reyhan Cabar’ın babası Mehmet Aykurt konuştu. Geçen sene saldırganın kızını 3,5 saat rehin aldığını söyleyen baba Mehmet Aykurt, gazetelere de yansıyan olayı hatırlatıp, “O olaydan sonra içeride 3 ay yatıp çıktı. Kızıma koruma kararı çıktı. Ama olanlar ortada” dedi.
Kaçırma olayı gazeteler tarafından haber yapılmıştı. Reyhan Cabar’ı Fatih Mahallesindeki evinde 3.5 saat rehin alan işçi emeklisi K.C.’yi polisler ikna etmek için uzun süre uğraşmıştı. Rehin alma olayının şahsın ikna edilmesiyle son bulmasının ardından hastaneye götürülen K.C. burada gazetecilere, eşinden boşanmak istediğini ancak eşinin boşanmamakta direndiğini ve yaptığından pişman olmadığını söylemişti. O gün rehin alınan ve önceki gün de öldürülen Reyhan Cabar ise yüzünü kapatarak görüntüsünün alınmasına engel olmaya çalışmıştı.
Öldürülen Reyhan Cabar’ın babası Mehmet Aykurt, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Geçen yıl yaşanan rehin alma olayında kendisinin Yozgat’ta olduğunu belirten Mehmet Aykurt, şöyle konuştu: “Ben Yozgat’ta iken kızımı evde rehin alıyor. Silah tehdidiyle kızımı eve getiriyor. Evde kızımı darp ediyor, Dövüyor, telefonunu kırıyor. Polis elinden zorla alıyor. Daha sonra 3 ay içeride yattı sonra serbest bırakıldı. Bırakıldıktan sonra da bir sürü dosyamız var bizim adliyede. Buna rağmen hakim bey bu adamı tahliye etti. Tahliyeden sonra bu işler bizim başımıza geldi” Son olarak önceki gün pompalı tüfekle kızının öldürüldüğünü belirten Mehmet Aykurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızıma, rehin alma olayından sonra valilik tarafından koruma verildi. Bu koruma kararının bir kararı da bizde. İhmal olduğunu düşünüyorum. Kızımın koruma süresinin bitmesiyle ilgili herhangi bir bilgim yok. Ancak, Kurban Bayramı’ndan bir kaç gün önce şahıs kızımı sarhoş halde yine rahatsız etmiş. Kızım o gün yine polisi aramış. Polis gelmiş ancak şahıs evden kaçmış”. Kızı ile eski kocasının kanunen ayrıldığını ancak, karşı tarafın dosyayı temyize götürdüğünü belirten Aykurt, şunları söyledi: “Henüz dosya temyizden gelmedi. Kızımın nafakadan alacağı para biriktiği için, eski kocasının evine icra gitti. O, icra yetkililerine de silah çekmiş”
Kızını öldüren eski damadına davacı olacağını belirten Aykurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Kendisi cezaevine gitti ama ben davayı sürdüreceğim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Kızımın kanı yerde mi kalacak? Ona göre ben gerekeni yapacağım. Her şeyi kanuni yoldan yapacağım”
Olay, Denizli’nin Bağbaşı Mahallesi’nde önceki gün meydana geldi. K.C. isimli şahıs, boşandığı ancak dava dosyasının Yargıtay’da olduğu Reyhan Cabar ve annesi Gülistan Doğanbaş’ı pompalı tüfekle evlerinde ağır yaralamış, Reyhan Cabar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Reyhan Cabar Gümüşler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Anne Gülistan Doğanbaş’ın Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan K.C.’nin, öldürdüğü eşini, geçen yıl Temmuz ayında Fatih Mahallesi’ndeki evinde saatlerce rehin aldığı ortaya çıktı.