Pekmez kazanı çalan 2 kişi tutuklandı

Denizli’de, iddiaya göre iki kişi gizlice girdikleri bodrum katından pekmez kazanını çalmak isterken ev sahibine yakalandı. Gözaltına alınan sanıklar, nöbetçi hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2012 Cuma, 10:58
Türkiye’nin olduğu gibi Denizli’nin de en büyük sorunlarından biri olan hırsızlık. Toplumun genel kanısı, hırsızlık suçunun yasalarımızda caydırıcılık boyutunun yeterli olmadığı yönünde. Gün geçmiyor ki özellikle kent merkezinde bir ev veya işyeri hırsızlığı gerçekleşmesin. Buna karşılık bu suçu işleyenlerin yeterli cezalara çarptırılmadığı, toplum arasında genel bir düşünce.
Ancak Denizli’de dün yaşanan tutuklama kararı, bu algıyı yerle bir edecek cinsten. Alınan bilgiye göre, İ.B (25) ve F.Ş (31), hurda malzemelerin bulunduğu bir arabayla dolaşırken, M.B. isimli mağdurun bodrum katına girdi. Bodrum katta bulunan pekmez kazanını çalmak isterken M.B.’ye yakalanan iki kişi hemen gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.