Darbe girişimine katılan Çardak’tan getiriliyor

Denizli’nin havayoluyla dünyaya açılan kapısı olan Çardak Havaalanı’nda, kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren FETÖ yanlısı bir grup askerin darbe girişimiyle gece başlayan hareketlilik sürüyor. Teslim olan askerlerin bir bölümü Denizli’ye getirilirken, bir bölümü ilçede sorguya alındı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2016 Cumartesi, 10:36
Çardak’tan gelen bilgilere göre, darbe girişiminin başladığı saatlerde 11. Komando Tugayı’ndan çıkan ve konvoy halinde havaalanına giden 500 dolayında asker, isyanın bastırılmasının ardından teslim oldu.
Çardak’ta teslim olan ve gözaltına alınan askerlerden 500’ü Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve askeri araçlarla Denizli’ye getirildi. Subay ve astsubay rütbesinde olanların ise Çardak İlçe Jandarma Komutanlığına götürülerek sorguya alındığı ifade ediliyor.
İlçedeki kaynaklar, halen 100 dolayındaki askerin Çardak Havaalanı’nda tutulduğunu, onların da daha sonra Denizli’ye gönderileceğini bildiriyor.