Buldan’daki tarihi eser operasyonunda 2 bin yıllık eserler ele geçirildi

Buldan’da kaçak kazı ile yaklaşık 2 bin yıllık Roma ve Bizans dönemi tarihi eserlerini çıkaran bir şüpheliye baskın yapıldı. Aslan başı heykelden küpeye kadar çok sayıda eser ele geçirildi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2024 Perşembe, 10:32
Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonları devam ediyor. Buldan İlçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şüphelinin adresine operasyon düzenlendi.
Operasyonda Bizans ve Roma dönemlerine ait 1 adet yüzük, 1 adet kandil, 1 adet bilezik, 1 adet vazo, 1 adet madalyon, 1 adet aslan başlı heykel sütunu, 2 adet taş sütun, 3 adet demir arama çubuğu ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.
Ele geçirilen tarihi eserler koruma altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet suçunu nedeniyle adli işlem başlatıldı.