REKLAMI GEÇ

Motosikletli kuryeler kontak kapattı

Motosikletli kuryeler kontak kapattı

Ülke genelinde faaliyet yürüten bir firmanın Denizli şubesinde çalışan motosikletli kuryeler kontak kapatma eylemi yaptı. Kuryeler, trafikte diğer araç sürücülerinin motosikletli kuryeleri de birer sürücü olarak kabul etmelerini ve daha dikkatli davranmalarını istedi. Trafikte hayatlarını riske atarak zor şartla altında çalıştığını belirten kuryeler, kuryelerin ağır meslek gurubuna alınması ve mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale gelmesini talep etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2022 Perşembe, 17:40

Türkiye genelinde internet üzerinden sipariş alıp hizmet veren bir şirketin Denizli şubesinde çalışan motosikletli kuryeler bugün saat 15.00’ten itibaren kontak kapattı. Şehir turu attıktan sonra Delikliçınar Meydanı’nda toplanan kuryeler burada gazetecilere açıklama yaptı. Kuryeler adına konuşan Burak Ali Durmuş, koronavirüs sürecinde iş yüklerinin arttığını dile getirdi.

İş yükünün yanında iki teker üzerinde trafikte de hayatlarını riske atarak zorlu dönemde çalışmaya devam ettiklerini aktaran Durmuş, trafikteki diğer araç sürücülerine tepki göstererek, şunları söyledi;

“Pandemi demedik, yaz demedik, kış demedik hayat mücadelemize devam ettik. Ama maalesef ki araç sürücülerinin motosikleti araç yerine koymamaları bizleri gerçekten zor durumda bırakıyor. Sadece Denizli merkezde günde en az 6-7 motosikletli kurye kazası yaşanıyor. Bu kazalarda arkadaşlarımız ağır yaralanıyor, en son da bir meslektaşımız hayatını kaybetti. Trafikte bizim de yok hakkımız olduğunu insanlarımız ne zaman öğrenecek? Her gün evimizden işe giderken çocuklarımıza son kez bakarak ve korkarak ‘acaba akşam eve sağlıklı bir şekilde dönebilecek miyiz?’ düşüncesiyle korkarak işimizi yapıyoruz. Eve akşam döndüğümüzde ‘çok şükür sağlam geldik’ diye dua eden insanlarız.  Allah aşkına bizleri fark edin bizler de ailemize sağlıklı bir şekilde kavuşalım. Devlet büyüklerimizden ricamız kuryelerin ağır meslek gurubuna alınması ve mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale gelmesidir.”

Yorumlar

sait   -  Bağlantı 4 Şubat 2022, 12:11

Aynı şekilde evinden çıkan bir vatandaşta ailesi ile helealleşmesi gerekir zira kaldırımlarda cirit atan bir motorsikletliden sebeb ölümle yaralanmayla burun buruna.Denizli Türkiyede yaya kaldırımı motorsiklet pisti olan tek kenti.

Çağrı Öncel   -  Bağlantı 3 Şubat 2022, 20:25

Bu gençler her an ölümle burun buruna, aynı zamanda Denizli’de her yaya da öyle, sinek kadar kıymeti yok, ezin geçin, ne kurala uyan var ne denetleyen, insanlar şehir içinde saatte seksen yüz km. hızla dolaşıyor, Anadolu’da benzerimiz yoktur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı