Anneler Günü kutlanıyor

Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü nedeniyle Denizli Protokolü birer mesaj yayımladı. Protokol üyeleri mesajlarında anneliğin kutsallığından ve değerinden örnekler verdi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2022 Pazar, 09:48
ALİ FUAT ATİK (DENİZLİ VALİSİ)
“Sevgi, şefkat, sabır, kanaat, fedakârlık gibi tüm insani hasletlerin vücut bulmuş hali, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, yeri asla dolmayan, doldurulamayan, karşılıksız sevginin dünya üstündeki asıl sahibi kıymetli annelerimizin Anneler Günü’nü en derin muhabbet ve saygı ile kutluyorum.
Hayatımızın her anında yanımızda olup sevincimizin katlanmasına, kederimizin azalmasına vesile olan muhterem annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Anneler, dünyaya gözlerimizi açtığımız andan itibaren en güvenilir koruyucumuz, sınırsız sevgi ve özveri ile bizlere geleceğe uzanan yolda rehberlik eden ilk öğretmenimiz; her anlamda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen birincil güvencemizdir.
Bireyin ve toplumun yetiştirilmesinde ve şekillendirilmesinde annelerin ne denli önemli olduğu tartışılmaz bir hakikattir. Bu bağlamda fedakâr ve cefakâr annelerimize sevgi ve saygı göstermeyi bir görev değil, kadınlarımızın annelikle kazandıkları bir hakkın bedeli olarak değerlendirmekteyiz.
Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizleri canından bir parça olarak gören, doğruluk ve güzellik adına her ne varsa öğreten ve tüm hayatını bizim hayatımızın kendisininkinden daha iyi olması için harcayan bu mübarek insanlara dünyada verilebilecek en büyük hediye, emeklerinin boşa gitmediğini gösteren gurur duyacakları evlatlar olmaktır. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her daim yanlarında görmektir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Cennet annelerin ayaklarının altındadır.” kelamı, cennete giden yolun annelerin rızasından geçtiği bildiren en önemli hazine, anneleri mutlu etme adına bizlere sunulan paha biçilmez bir kılavuzdur.
Bu vesileyle vatanı uğruna şehadet şerbetinin gözünü kırpmadan içecek evlatlar yetiştiren, şehit olan evladı için “Vatan sağ olsun!” diyen elleri öpülesi şehit annelerimiz ve gazi annelerimiz başta olmak üzere bizi dünyaya getiren, sabır ve sevgiyle büyüten, hayata tutunmayı öğreten, mutlulukların en güzeline layık olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü bir kez daha yürekten kutluyor, hepsine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.”
OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Doğumdan itibaren hayatın her anında evlatları için yaşayan, koruyan, kollayan ve sevgi dolu yürekleri ile bizleri yetiştiren annelerimiz için ne yapsak azdır. Annelerimiz, bizim en büyük zenginliğimizdir.
Bizi biz yapan değerlerin hayat bulmasında en büyük pay, gözlerimizi dünyaya açtığımız ilk andan itibaren yanımızda olan annelerimizdir. Onların değerini her zaman bilmek, başımıza taç edip gönüllerini hoş tutmak en büyük görevimizdir.
Bu özel günde evlatlarını kucaklayamayacak annelerimizi unutmayalım. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizi ziyaret edip, hayır dualarını alalım. Bu vesilelerle öncelikle, üzerimde büyük emeği olan rahmetli annem ile hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı, rahmet ve minnetle anıyor, değerli eşim, sevgili kızım ve tüm anne ve anne adaylarının Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
Anneler, bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen maneviyatı ile hiçbir ölçü kalıbına sığmayan sevgisiyle emekleri yadsınamayacak kişilerdir.
Sevgili Peygamberimiz, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu bizlere anlatmıştır. Anne demek fedakârlık demektir. Annelerimizi yılda bir gün değil her gün hatırlamak biz evlatların görevidir. Annelerimizin bizlere verdiği sonsuz sevgi ve emeği gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehitlerimizim emaneti annelerimiz, kendi annem ve eşim olmak üzere karşılıksız sevgi, hoşgörü, fedakârlık, özveri ve emeğin simgesi tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum.”
MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Hem maddi, hem de manevi hayatımızda annelerimizin yeri doldurulamaz. Nitekim ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ kutlu seslenişi bunun en bariz kanıtıdır. Elbette, elleri öpülesi annelerimizi sadece yılın bir gününde hatırlamamız doğru değildir. Onlara, yaşadığımız müddetçe en değerli hazinemiz olarak saygıyla, şükranla ve büyük bir hürmetle yaklaşmamız en öncelikli manevi sorumluluklarımız içindedir. Bu duygu ve düşüncelerle, yemeyen yediren, giymeyen giydiren, bin bir emekle bizleri büyüten, başta gurbette olduğu için özlem duyduğum annem Gülser Şevik olmak üzere, küçük kızım Aygül Nur’un annesi eşim Bahija Şevik ile tüm annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutluyor, ebediyete intikal eden annelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesileyle, çocuklarını genç yaşta vatan topraklarına emanet eden şehit analarımıza da saygı ve sevgilerimi sunuyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyorum.”
YÜCEL GÜNGÖR (AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Bir anne bir toplumun geleceği, bir milletin gelişimi, bir ailenin huzuru ve yeni nesillerin en büyük yol göstericisidir. Her çocuk annesinin hayal gücü, geleceğe bakışı ile büyür, hayata hazırlanır. Annelerimiz ne kadar mutlu ve huzurlu olurlarsa gelecek nesiller için o kadar güzel hayaller kuracaklar, o hayalleri gerçekleştirecek çocuklar yetiştirecekler. Biz de AK Parti ailesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, kimliği önce anne olan kadınlarımızın istihdamı, ekonomiye katkıları ve kendilerini geliştirmelerine yönelik gayretlerine destek oluyor, rehberlik ediyor, annelerimizin çalışma hayatını ve ev hayatını aynı anda idare edebilmesi için yanlarında oluyoruz. Bir milletin, toplumun en temel taşını aile, ailelerin ana unsurunu ise anneler oluşturmaktadır. Milletimizin tarihine baktığımızda, en zor zamanlarda annelerimiz fedakarlıkları sayesinde adeta birer kurtarıcı olmuştur. Bizlerde bu fedakarlık ve sonsuz sevginin evlatları olarak üzerimize düşenin en iyisini yapmalıyız, onlara ‘of’ bile demeyip, her zaman annelerimizin yanında olmalıyız. Dinimizde de anne babaya hürmet ve saygı ayetlerle anlatılmış, sık sık anne babaya dua ve şükür etmemiz istenmiştir. Öyle ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ‘’Cennet, annelerin ayakları altındadır’’ hadis-i şerifiyle anne sevgisi dünyadaki en kutsal sevgi olduğu anlatmıştır. Bizi bizden iyi tanıyan, ‘duası yeter’’ dediğimiz annelerimizin her zaman kıymetini bilmeli, onlara layık birer evlat olmak için çabalamalıyız.
Bu doğrultuda, başta şehit anneleri olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ya da yanımızda olan ve emeklerinin karşılığını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz annelerimizin, anne adaylarımızın, annelik ruhunu her zaman taze tutarak besleyen kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız.”
YUSUF GARİP (MHP İL BAŞKANI)
Çocukları için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmayan annelerin hakkının ödenemeyeceğini belirten MHP Denizli İl Başkanı Yusuf Garip, “Anneler, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyanın hiçbir değeriyle
karşılaştırılamayacak, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak olan hayatımızın en değerli varlıklarıdır. Tüm annelerimizin ellerinden öpüyor, günlerini kutluyorum” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Av. Yusuf Garip, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Varlığımızı borçlu olduğumuz, sevgi, hoşgörü, merhamet ve özveri kaynağımız değerli annelerimizi sadece özel günlerde değil, yaşamın her anında sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklamalıyız. Annelerimizin cefakarca, tüm zorluklara göğüs gererek çocuklarını, topluma, vatana, insanlığa uygun olarak en iyi şekilde yetiştirme çabaları sayesinde geleceğe güvenle bakabiliyoruz.
Peygamber Efendimiz; ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisinde de buyurduğu gibi; annelik öyle büyük bir mevkiidir ki, erişmeye hiçbir güç yetmez. Annelerimizin hakları ödenmez; sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz, baş tacımızdır. Bu nedenle paha biçilemeyen tek şey anne sevgisidir. Anneler, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyanın hiçbir değeriyle
karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak olan hayatımızın en değerli varlıklarıdır.
Başta şehit annelerimiz olmak üzere, dünyanın en yüce sorumluluğunu yerine getiren annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor, eli öpülesi annelerimize mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.
RAZİYE AKIŞIK (İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Yıllarca evlat ayırmadan, yemeden, içmeden, giymeden, dinlenmeden evlatlarını yetiştiren kadınlarımıza selam olsun. Anneliği yüreğinde taşıyan, evlatlarını herşeyden sakınan, doğruyu yanlışı öğreten ve bunları yaparken de hiç bir menfaat gözetmeyen annelerimize selam olsun. Bizim ilk kelimemiz, ilk öğretmenimiz, ilk sevişimiz, ilk gülüşümüz olan kutsal annelerimize ithaf edilen bu günde, herkesten annesine sevgi ve saygılarını sunmasını bekliyorum. Hoşgörüyü, şefkati, sadakati, merhameti bize öğreten annelerimizin ellerinden defalarca öpmenizi istiyorum. Her sene sadece bir gün değil her gün onlara duacı olmayı, onlar bizim üzerimizden ellerini nasıl çekmiyorsa, bizim de elimizin sürekli onların üzerinde olmasını diliyorum. Bu günlerde onların bizden istediği tek bir şey var. Onların yetiştirdiği gibi bir evlat olmak, doğruyu, yanlışı birbirinden ayırıp iyiyi kötüyü bilmek. Yapacağımız her işte, atacağımız her adımda onların bize öğrettiği gibi davranmalı, her kararımızda onların hayır dualarını alıp yolumuza öyle devam etmeliyiz. Bugünün anlam ve önemini bir gün değil, her gün düşünerek, başta şehit annelerimiz ve ebediyete intikal eden annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.”
MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Bizleri bu dünyaya getiren, her türlü fedakarlığa, cefakarlığa katlanarak büyüten annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir. Anneler, yetiştirdikleri çocuklar ile toplumun geleceğini şekillendirmektedir. Kadınlarımız öyle güçlüdür ki, annelik gibi zor bir görevin yanında, iş dünyasında da aktif olarak yerlerini alıp ülkemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktadırlar. Çalışan ve üreten anne, çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel mesajdır.
Bu vesileyle; tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten minnet duygusuyla kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”