Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci: Alkol serbestisini yargıya taşıyoruz

Denizli’de uzun süren tartışmalara neden olan Denizli Büyükşehir Belediyesi tesislerindeki alkol serbestisine Ak Parti’den üst düzey itiraz geldi. Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, “Böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar. Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci derhal başlatacağız” dedi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2024 Pazar, 11:10
Ak Parti’nin bayramlaşma töreninde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den gündeme ilişkin açıklamalar geldi. Parti binasındaki bayramlaşma törenine katılan Zeybekci, kürsüden yeni seçilen CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye yönetimini hedef aldı.
Alkol serbestisi Denizli’de çok tartışıldı. Büyükşehir, belediye şirketinin işlettiği 5 tesiste içki satışını serbest bırakmak istedi. Tartışmaların eşiğinde 3 tesise içki serbestisi geldi. Zeybekci de yeni belediye yönetimine buradan yüklendi.
“HİZMET BEKLEMEKTEN BAŞKA YAPACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK”
31 Mart seçimlerinin hayırlı olmasını dileyerek söze başlayan Zeybekci, Milletimizin söylediği özün ne önüne ne sonuna nokta koymayız. Alır başımızın üstüne koyarız. 31Mart seçimleri milletimize hayırlı olsun. Belediye başkanlarımızdan Denizlili bir vatandaş olarak hizmet beklemekten başka yapacağımız bir şey yoktur” dedi.
“DİKTİĞİMİZ ÇİÇEĞE BİLE BAKAMAYACAKLAR”
CHP’li yönetimin başarısız olacağına inandığını söyleyen Zeybekci şunları söyledi:
Ama şunu unutmayın. Ak Parti’nin diktiği çiçeklere ağaçlara bile bakamayacaklar. Ben onu söyleyeyim size. Yeşil alanları bile koruyamayacaklar. Kurduğumuz sistemi yürütemeyecekler ben size söyleyeyim.
Çünkü bizim genetiğimizde millete hizmeti Allah’ın bir lütfu olarak görüyoruz. Onlar bu milleti yönetmek, idare etmek üzere eğitilmişlerdir. Başladık gidiyoruz.
İÇKİ KARARINA TEPKİ: BÖYLE BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ YOK
İlk geldiklerinde, ilk icraatlarına baktığımız zaman şehrin en önemli meselesini çözmek üzere meclis kararı aldıklarında, karara baktığımızda Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait işletmelerde içki kararları alkollü bölgeler kararları aldılar.
Bu şehrin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Denizli’de özel sektöre ait olan işletmelerde, restoranlarda, diledikleri her yerde insanlar zaten serbestçe diledikleri her şeyi içebilir haldeydi.
“…ZIVANADAN ÇIKAN İNSANLA MUHATAP OLMAK…”
Benim vatandaşım, Denizlili hemşerim belediye tesisine gittiğinde, ‘Orası belediyenin yeri, burası güvenlidir, burası ucuzdur, burası sağlıklıdır, burası bütün Denizli’nindir’ diye oraya gider.
Ama oraya gidip de oturduğunda, yan tarafta iki kadeh içtikten sonra zıvanadan çıkan bir insanla muhatap olmak istemez benim vatandaşım. Böyle bir şeye ihtiyaç yok.
Belediye kanununun onlara vermiş olduğu yetkiyle böyle bir karar almamaları gerekiyordu, aldılar. Biz de AK Parti olarak bununla ilgili hukuki süreci derhal başlatacağız.”
Yorumlar
Zeybekçi, İzmir Belediye Başkanı adayı oldu ve “kimsenin içkisine karışmayacağız” dedi. Eee, İzmir’de iyi de Denizli’de mi kötü? Üstelik 26 Belediye işletmesinden YALNIZCA 3’ÜNDE ALKOL olacak. Hangisi demokrati?
İzmir için böyle konuşmuyordun.
Denizli nin tek derdi alkollü mekân degilmi? Sayın zeybekçi hayat pahalligi ve mültecilerden şikayetçiyiz. Kimin nerede ve içtiği umrunuzda değil. Denizli nin gerçek sorunlarına odaklanın
Doğru söylemiş ama öncelikler var. Mülteci sorunu gibi. Çarşı park yerlerinin esnafa özel tahsis edilmesi gibi. Su Tasarruf diye mesaj atılıyor. Belediye çim sulaması gibi
peki içmeden zıvanadan çıkanları ne yapacağız, ülkemizin tek derdi buydu sanki, ekonomi, hayat pahalılığı, kontrolsüz göçmen sorunu, hastaneden randevu alamıyoruz, gerçek sorunlarımıza çözüm arasak artık,yıllardır aynı laflar,gençlerimiz iş bulamıyor
başkan gözünü seveyim saçma sapan şeylerle değil ekkonomiyle ilgilen sayın eski ekonomi bakanı!!!
Şehir merkezini mültecilerden ailecek yürümemeyecek hale getiren zihniyet insanların ailesiyle oturup ucuza bir bira içmesini güvenliksiz mi buluyor doğru mu anlıyorum.
Bunca hukuksuz kararların da yargıya intikali temennisiyle…
Ne yani, benim Denizlili hemşehrilerim iki kadeh içince zıvanadan çıkan insanlar mı? Hiç içmeden koltukta oturup zıvanadan çıkanlar, çalanlar, kul hakkı yiyenler, yalanlarla halkı ayrıştıranlar?