REKLAMI GEÇ

“Siyasette kadınları destekleyelim” çağrısı

“Siyasette kadınları destekleyelim” çağrısı

DSP Denizli İl Başkanı Sevgi Kıyak, kadınları siyasete davet ederek, “Kadın adayı destekleme kampanyası” başlatma önerisinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 2 Nisan 2012 Pazartesi, 12:18

DSP’li Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların, çağdaş, demokratik değerlerle donatan toplumların, uygarlık yolunda daha hızlı ve kolay yol alacaklarını belirtti. Türkiye’de, kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde yeterince söz sahibi olamadığını ifade eden Kıyak, “Son olarak 2009’da yapılan belediye seçimlerinde 2 bin 931 belediye başkanlığından yalnızca 26’sına kadın başkanlar seçilebildi. Bunlardan sadece 2’si il belediye başkanı, 16’sı ilçe ve 8’i belde başkanıdır. Kadınlar bu seçimde belediye meclislerinde yüzde 4.5, il genel meclislerinde yüzde 3.5, belediye başkanlıklarında yüzde 0.9 oranında temsil edilebildi. Buna karşın dünyada belediye başkanlıklarında kadın temsil oranı yüzde 9, Avrupa’da yüzde 10.5, yerel meclislerdeki kadın temsil oranı ise yüzde 20, Avrupa’da yüzde 23.9 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Kıyak sözlerinin devamında “Türk kadını yarışa önde başladı, fakat geride kaldı. Artık kadınlarımızın yerel ve genel yönetimlerde, karar alma mekanizmalarında daha etkin bir biçimde temsil edilmelerini istiyoruz. İstiyoruz ki, kadınlarımız, kendi hayatlarıyla ilgili kararları kendileri versinler ve gelecek yaşamın şekillenmesinde en önemli unsurlar olarak Çağa damgasını vursunlar. Kadın adayı destekleme kampanyası’ başlatalım. dsp’nin yüzde 50 kadın aday temsil fırsatını iyi kullanalım” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı