HAS PARTİ YÖNETİMİNDE DENİZLİ FORMÜLÜ 3+1
Numan Kurtulmuş’un genel başkanlığını yaptığı HAS Parti’nin kuruluşunda görev alan 4 Denizlili’den 3’ü parti yönetimine getirildi. Denizlili Prof. Dr. Erol Göka, Av. Beyhan Aslan ve Ümmet Kandoğan GİK üyesi seçilirken, Gazeteci Kazdağlı, mesleği gereği görev almadı.
/ DENİZLİHABER / 21 Aralık 2010 Salı, 18:10
Erbakan’la görüş ayrılığına düştükten sonra SP’den kopan Numan Kurtulmuş yeni bir parti kurarak, Türk siyasetindeki yeni yerini aldı. Halkın Sesi Partisi’nin kurucular kurulu üyeleri arasında Denizlililer için dikkat çekici isimler yer aldı. Numan Kurtulmuş’un açıkladığı listede ANAP ESKİ Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan, DP eski Genel Başkan Yardımcısı Ümmet Kandoğan, Denizlili olan Prof. Dr. Erol Göka ve Denizlili Gazeteci Celal Kazdağlı vardı. Bu dörtlüden biri olan HAS Parti Genel Başkan Danışmanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Beyhan Aslan partileşme sürecini anlattı.
“DP İLE BİR YERE VARILAMAYACAĞINI ANLADIM VE İSTİFA ETTİM”
Ankara’daki ofisinde, Sedat Kurt’un sorularını yanıtlayan Beyhan Aslan, DP ile bir yere varılamayacağını anlayınca, yıllarca emek verdiği partiden istifa etmeye karar verdiğini söyledi. Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin, Demokrat Parti çatısı altında birleşmesinden çok mutlu olduklarını söyleyen Beyhan Aslan, istifa sürecini şu sözlerle anlattı, “Biz Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi’nin, Demokrat Parti çatısı altında birleşmesinden çok mutluyduk. Türkiye’nin bir merkez partiye ihtiyacı vardı. Merkez parti deyince, Demokrat Parti çatısı altında, herkesi kucaklayan, sol-sağ, ileri-geri demeden, dindar-az dindar demeden herkesi kucaklayan bir yapı oluşsun istedik. Bizim ANAP’la Doğru Yol Partisi birleştiği zaman, Demokrat Parti ismini almasının akabinde, Sayın Cindoruk bu birleştirmeyi gerçekleştirdikten sonra ayrılacaktı. Yeni bir yapılanmaya meydan verecekti. Bu böyle konuşuldu ve Sayın Cindoruk da her vesileyle, birleşmenin akabinde, birleşmeyle ilgili çıktığı TV programlarında kendisini tanıttı ve halkımıza bu birleşmeyi ifade etti ve bundan sonra genç ve toplumu kucaklayan bir genel başkanla Demokrat Parti’nin yola devam edeceğini defalarca söyledi. Sonra ben, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi iken defalarca Sayın Cindoruk’tan kongre talep ettim. ‘Türkiye’nin merkez bir yapılanmaya ihtiyacı var. Siyaset halkın algılaması demektir. Siz siyasette bir duayensiniz, tecrübeli bir insansınız ama halkın algılaması müspet değil. Genel başkanlığı bırakmanız gerekiyor. Yeni bir kongre ile yeni bir genel başkan seçmemiz gerekiyor’ diye defalarca söyledim her toplantıda. Hatta ben sözcülük yaptım. Fakat Sayın Cindoruk ve küçük bir arkadaş grubu, maalesef kongreye hiç yanaşmadı. Yanaşmadıkları gibi, Genel İdare Kurulu’nda aldığımız kongre kararını, Genel Başkan ve Genel İdare Kurulu seçimli kongre kararını da yok sayarak, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na sadece Genel İdare Kurulu seçimli dilekçe verdi. Genel İdare Kurulu’nun kararına rağmen, genel başkan seçimine onay vermedi, kabul etmedi. Bu girişimlerimiz sonuç vermeyince ben Demokrat Parti’yle bir yere varılamayacağını, merkezi yapı oluşamayacağını anladım ve noter kanalıyla istifa ettim”
TEKLİF NUMAN KURTULMUŞ’TAN GELDİ
DP’den istifası sonrasında, HAS Parti ile yollarının nasıl birleştiğini Beyhan Aslan şöyle ifade etti, “İstifamın akabinde, büromda otururken Numan Bey (Numan Kurtulmuş) telefonla aradı. Yeni bir siyasi yapılanmaya girdiğini, bu yapılanmanın Saadet Partisi’nin devamı niteliğinde olmayacağını, merkezi bir yapılanma olacağını, Türkiye’nin merkez bir partiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben teşekkür ettim ve daha sonra, Şeref Malkoç Bey ziyaretime geldi. Şeref Malkoç Bey ile de görüştük. ‘Sayın Genel Başkan sizinle görüşmek istiyor’ dedi. Ben gittim, kendisiyle baş başa görüştüm. Merkez parti konusunda mutabık kaldık. Yani içinde solun da sağın da yer alabileceği, herkesi kucaklayan bir merkez partide mutabık kaldık. Ve bana Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Zeki Kılıçaslan’ın da içinde olduğu, Çağrı Erhan’la da görüşmelerin olduğunu biliyordum zaten. ‘Sana ihtiyacım var, birlikte parti kuralım’ şeklinde bir teklifte bulundu. Ben de Sayın Genel Başkan’ın bilgi birikimine ve beyefendiliğine güvendiğim ve aslında kendisini güvenilir bulduğum için, ‘Bu yolculuğumuz, yol yürüyüşümüz merkez bir parti gibi olacaksa ben de kurucu olmayı kabul ederim’ dedim ve kurucu oldum. Ayrıca Kurucular Kurulu üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesiyim ve başkan danışmanıyım. Görevim Genel Başkan Danışmanlığı.”
HAS PARTİ GİK’TE 3+1 DENİZLİLİ
HAS Parti’deki Denizlililer hakkında da bilgi veren HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyesi-Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Beyhan Aslan, “Şimdi Celal Bey (Celal Kazdağlı) kurucu olamadı. Şimdi Denizlililer pek tanımıyor ama Prof. Dr. Erol Göka Denizlili. Kendisi Çallıdır. Psikiyatri profesörü. O da genel başkan danışmanı şu anda. O da Denizlili.
Biz kurucular kurulunda, Ümmet Kandoğan ile birlikte 3 tane Denizlili varız. Ama gönülden Sayın Celal Kazdağlı da var. Onu da sayarsak 4 kurucu, buna 3+1 diyelim. Yani Celal Bey’in Kurucular Kurulu’nda olmasında engel olan da şu anda basında yabancı bir ajansın ülke temsilcisi olması. Tahminim o kuruluş karşı çıkmış bir partinin kurucusu olmasına. O nedenle olamadı. Ama görüşüyoruz kendisiyle ben de görüşüyorum. Gönül birlikteliği içerisindeyiz şimdi. Tabi partiler Ankara’da kurulu, ama halkın teveccühü önemli”
“AK PARTİ’NİN ALTERNATİFİ OLABİLİRİZ”
Beyhan Aslan, HAS Parti’nin, AK Parti’nin alternatifi olacağını söyledi. Aslan, “Biz yol yürüyüşümüzü Sayın Genel Başkan’ın konuşmaları çerçevesinde ve partinin bugünkü programı çerçevesinde yapar, halkın teveccühünü alırsak, AK Parti’nin bir alternatifi oluruz. Bugün Türkiye’de iktidarın problemi, yanlış yönetimi bir problemdir, ama muhalefet de bir problemdir. Çünkü gerçekten projeler üreten ve iktidara alternatif olabilecek muhalefet sıkıntısı vardır. Biz öncelikle muhalefet boşluğunu, iktidarı doldurmak için yola çıktık. Ve bunun için de HAS Parti, Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar süratle, teşkilatlarını 51 ilde kurup, genel kongresini de bir ay gibi bir süre içerisinde yapan bir siyasi parti oldu. Böyle hızlı hareket eden bir siyasi parti yok. Şu an hukuken seçimlere girmeye hak kazandı HAS Parti. Bundan sonra teşkilatları kurulmayan yerlerde kurulacak. Kurulan yerlerde de takviye edilerek teşkilatlar güçlü hale getirilecek. İlk plan bu… İkinci olarak da seçimlere 6 ay gibi kısa bir süre var. Tabi ki biz biliyoruz, basın güçlü olan yerde ilerliyor, ‘Bu parti büyüsün’ diye bize yer vermezler. Onun da bilinci içerisindeyiz. Onun için gidilmedik yer, basılmadık yer bırakmadan, HAS Parti’yi iktidar alternatifi, halkın güvenebileceği bir liman haline getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” diye konuştu.