REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin 60. şirketi oldu

Türkiye’nin 60. şirketi oldu

Denizlili firma Abalıoğlu Grup, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun belirlendiği ISO 500 listesinde bu yıl, 12 sıra birden yükselerek 60. sırada yer aldı. Abalıoğlu’nun 72.’likten 60.’lığa yükselmesindeki en büyük itici güç, 2006 yılı itibariyle gıda sektörüne kazandırdığı Lezita markası oldu.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 16:16

Abalıoğlu Grubu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 45 yıldır yapılan ve her yıl büyük merakla beklenen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması 2012 Raporu’na göre 60. sırada yerini aldı. Ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu unvanıyla 1969 yılında faaliyete başlayan Abalıoğlu Grubu, geçen yıl 72. sırada yer aldığı listede bu yıl büyük bir sıçrama gerçekleştirerek, 12 sıra birden yükseldi. Abalıoğlu Grubu, 2011 yılında elde ettiği 921 milyon 935 bin TL’lik üretimden satış rakamını, yüzde 27 büyümeyle 2012 yılında 1 milyar 171 milyon 127 bin TL’ye çıkardı. Cironun yüzde 50’si ise grubun, Lezita markası ile faaliyet gösterdiği gıda grubundan geldi.

Abalıoğlu’nun bu yılki ISO 500 Listesi’nde 12 sıra birden yükselmesinde Lezita markasının 2006 yılından bu yana sürekli yükselen başarısının çok büyük payı olduğunu vurgulayan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu “Abalıoğlu Grubu olarak, Türkiye’nin en büyük 60. şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. ISO 500 gibi her yıl büyük bir merakla beklenen listede 12 sıra birden yükselmemizde, gıda alanındaki en önemli markamız Lezita’nın payı yüzde 50. Ayrıca, ISO 500’de Lezita markamızla geçtiğimiz yıl kendi sektörümüzde yerleştiğimiz ikinci sırayı hâlâ korumaktan da mutluyuz. Önümüzdeki beş yıllık süre içinde Lezita’nın sektörün ilk üç markasından biri olmasını hedefliyoruz” dedi.

Abalıoğlu Grubu, Lezita Entegre Et Tesisi’nde 2012 yılında yaptığı 110 milyon TL’lik kapasite artırımları ile saatte 12 bin olan piliç üretim kapasitesini 24 bin adede çıkardı. İleri işlenmiş ürün grubunda ayda 1.000 ton olan kapasite, yaklaşık 2,5 katına çıkarılarak, 2.500 tona yükseldi. Üretim kapasitesinin artışının yanı sıra ihracat kanalındaki yatırımları ve ciro artışı ile 2013’ün ilk altı ayında da önemli bir büyüme kaydetti. Grup, yılsonunda yaklaşık yüzde 25 oranında büyüme bekliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı