REKLAMI GEÇ

Başkan Ertemur’dan Kocaçukur açıklaması: Belediyenin imkanlarını kimseye kullandırmam

Başkan Ertemur’dan Kocaçukur açıklaması: Belediyenin imkanlarını kimseye kullandırmam

Ankara ile Denizli arasında her zaman gündeme gelen Pamukkale’de yeni bir sorun patlak verdi. Pamukkale’nin eteklerinde göl ve yüzme tesislerinin olduğu Kocaçukur’un kire sözleşmesi bitti. Taşeron firma aylık 750 bin TL kira istedi. Pamukkale Belediyesi kirayı kabul etmedi, kriz patlak verdi. Ertemur, “Mücadelemiz sürüyor. Pamukkale Belediyesi’nin imkanlarını kimseye kullandırmam” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2024 Çarşamba, 11:40

Pamukkale Belediye Meclisinin son toplantısında Denizli ile Ankara arasındaki yeni bir kriz ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale travertenlerinin eteklerindeki Kocaçukur tesisini Pamukkale Belediyesi’ne kira karşılığı tahsis etti.

Bir süredir Pamukkale Belediyesi’nin işlettiği tesisin kira sözleşmesi bitti. Yeni sözleşme seçim dönemine denk geldiğinden önceki başkan Avni Örki, sözleşmeyi seçimden sonraya bıraktı. Seçim geçtiğinde de konu yeni yönetimin önüne geldi.

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Mayıs ayı belediye meclisi toplantısında konuyu gündeme getirdi. Ertemur, süreci ve verdikleri mücadeleyi anlattı. Ertemur şunları söyledi:

“Mart ayında protokol imzalanmak istenmiş fakat Sayın Avni Örki, yeni yönetim imzalasın diye imzalamamış. Geldiğimde karşılaştım. İlk 6 ay 750 bin, sonraki altı ayı 300 bin TL şeklinde. Yani aylık ortalama 500 bin TL. Ben bunu kabul etmedim. Buranın bu parayı kazanması mümkün değil. Burası halka açık bir yer, kar amacı gütmek doğru olmaz.

Protokolü kabul etmediler, boşaltmamızı istediler. Turizm İl Müdürü ile görüştük. Bugün için boşaltmamızı istediler fakat biz çalışmaya devam ediyoruz.

‘Siz zaten travertenleri işletiyorsunuz. Burası bize ait bir yer. Ben de yukarının çöplerini toplamıyorum’ dedim ve toplamadı. ‘Şahsın işlettiği bir yerin çöpünü ben alamam’ dedim, bu yanlış. ‘Hem hizmet alıyorsunuz hem Kocaçukur’u elimizden alıyorsunuz’ dedim. Pamukkale Belediyesi’nin imkanlarını başkalarına kullandırmam.”

Yorumlar

Pamukkale   -  Bağlantı 10 Mayıs 2024, 05:53

Pamukkale başlı başına bir turizm dır şimdiye kadar Belediyeye müsaade edilmiş kira usulü ile bakanlık belediye anlaşarak yürütmüş ve gayet kazançlı bir yer fakat kaybeden belediye olur fazla diretmeyin isterseniz.

ö. karakaya   -  Bağlantı 9 Mayıs 2024, 10:59

Büyük Başkan işini bilir Pamukkale Denizlinindir.

Selam   -  Bağlantı 9 Mayıs 2024, 10:03

Devletle aşık atılmaz öğrenirsin

mehmet   -  Bağlantı 8 Mayıs 2024, 14:33

madem BÜYÜK şehir olduk bu yer direk belediyenin olması lazım bakanlıgın ne işi var köylünün yerinde

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 17 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 18 33Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 19 33Parçalı Bulutlu