REKLAMI GEÇ

DESKİ, yetersiz su nedeniyle dönüşümlü kesinti uygulaması başlattı

DESKİ, yetersiz su nedeniyle dönüşümlü kesinti uygulaması başlattı

Kurak geçen yaz nedeniyle sadece çiftçiler değil, vatandaşlar da susuz kalmaya başladı. DESKİ’nin kesinti listesi incelendiğinde “yetersiz su” nedeniyle bazı bölgelerde kesinti uygulamasına gittiği görülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2024 Pazar, 12:17

Denizli, son yıllarda görülmemiş bir susuzlukla mücadele ediyor. Kurak geçen mevsimler nedeniyle önce tarladaki ürün yandı. Yağışın devamı gelmeyince de içme suyu sıkıntıya girdi. Bu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı’nın (DESKİ) sitesi incelendiğinde görülebiliyor.

DESKİ’nin planlı kesinti takvimine göre bazı bölgelerde “yetersiz su” nedeniyle dönüşümlü kesinti uygulamasına gidildi. Sitedeki bilgilere göre; DESKİ, her gün bir bölgede planlı kesinti uyguluyor. Geçmişte kesintiler, elektrik arızası ya da bakım çalışması için uygulanıyordu. Fakat bugünlerde siteye girenler “Yetersiz su nedeniyle kesinti yapılacağını” görüyor.

Geçmiş yıllarda çoğu bölgeye yeraltı sularından içme suyu sağlanması için sondajlar açılmıştı. Fakat bu sondajların da bugünlerde yetersiz geldiği anlaşılıyor.

Fakat DESKİ, su rezervi ve önlemlerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar

İhsan   -  Bağlantı 19 Ağustos 2024, 01:31

Eskihisar mahallesinde 2 yer var şu patladı ve 1 haftadır akıyor ve 1 haftadır da deskiyi aramaktan bıktım ondan sonra şu sıkıntısı var diyorlar bunlar kadar adi bir belediyecilik görmedim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2025 Perşembe 14 24
25 Nisan 2025 Cuma 12 22
26 Nisan 2025 Cumartesi 11 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
27 Nisan 2025 Pazar 12 20Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
28 Nisan 2025 Pazartesi 12 21Parçalı Bulutlu