REKLAMI GEÇ

21. yüzyılın Mevlâna’sı

21. yüzyılın Mevlâna’sı

Kimsesiz bir çocuğun eğitimine destek olmak üzere, bugüne kadar yazdığı şiirleri “Ellerim Sen Kokuyor Sevgili” isimli şiir kitabını TÜYAP’ta düzenlenen imza günüyle tanıtan Denizlili Şair Baki Evkaralı, kitabı okuyanlara 21. Yüzyılın Mevlanası dedirtiyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2013 Cumartesi, 11:12

O bir şair, o bir tiyatrocu, o bir senarist, o insanı insan gibi seven şiir soluyan bir adam. Denizlili Şair Baki Evkaralı, kimsesiz bir çocuğun eğitimine destek olmak amacıyla, Sokak Kitapları Yayıncılıktan çıkardığı 80 sayfalık “Ellerim Sen Kokuyor Sevgili” isimli şiir kitabıyla okuyanlara “21. Yüzyılın Mevlanası” dedirtiyor.

Önsözünü ünlü yazar Cezmi Ersöz’ün yazdığı ve birçok sanatçı ve şairin desteklerini alan Evkaralı, 32. Uluslar arası TÜYAP Kitap Fuarında imza günü düzenledi. Denizlili olup TÜYAP’ta ilk kez imza günü düzenleyen şair ünvanını da alan Evkaralı’nın şiirleri günümüzde tüm şiir antolojilerinde yer alıyor.

Evkaralı bugüne kadar yazdığı yüzlerce şiirin esin kaynağı olarak şunları söylüyor : “Aşka aşık bir ruhla, hayalperest bir yazar sefil bir şairi ve yüreğinin engin denizli sevgisini yaradanın yansıması olan tüm insanlıkla paylaşmak için uğraşan bir kulum. 1979 yılında Denizli’de doğdum. Hayat acılarıyla dolu bir sınav yeri olsa da, sevgiyle her türlü kötülüğün, kötü izin ve nitelendirilen her ne var ise kötüye dair silinebildiği, insanın sadece kendi menfaatlerine hizmet etmeyen ve insan olduğumuzu anlayabilmemiz için başkalarıyla paylaşımın şart olduğunun idrakına varabilmemiz için, milyonlarca farklı fıtratla yaratılan insanların birbirlerini sınav ettiği basit bir okuldur aslında. Sınavı ise sadece Allah rızası için, sorgusuzca sevenler kazanır. Hayat aşktır bana göre, sevmektir her şeyi. Kimsesiz çocuklar için kitap çıkarmak ve kitabımın geliriyle onları okutmak yaşam boyu en büyük isteklerim arasında yer aldı. Bu niyetle yola çıktım ve 32. Uluslar arası TÜYAP Kitap Fuarı’nda düzenlediğim imza günümde “Ellerim Sen Kokuyor Sevgili” isimli kitabımı tanıttım.”

Evkaralı, mümkün olsa tüm dünyanın insanlarına Mevlana gibi sevmeyi, Yunus gibi aşkla yol almayı tek dokunuşla öğretmek ve tüm annesiz çocuklara kucak açabilmek istediğini de belirtirken, şiir kitabını yayınlamakla ilgili olarak “Tüm şiirlerimi bir kitapta toplarken, şairlerin insani yönünü ortaya koyup gerçekten insanı düşünerek neler yapabileceğini ortaya koymak, güzelliklere imza atıp kimsesiz bir çocuğun şiir sesi olmak ve eğitimine destek verip örnek olmak öncelikli isteğimdi” diyor.

Yorumlar

Kürşat Burak Alp   -  Bağlantı 26 Aralık 2013, 09:54

Helal olsun canım abi, tüm olumsuzluklara ve desteksizliğe rağmen cebindeki çay parasını bile paylaşan, özü sözü bir olup gençlere öğretmek adına abi olarak sarılıp güzellikleri tebliğ eden abime hayat boyunca muvaffakiyetler diliyorum. Denizlimizin, kültürümüzün, bizlerin gururusun abi. Memleketimizi uluslararası temsil ettiğin için ayrıca teşekkürler. var ol.

eylem allın   -  Bağlantı 15 Aralık 2013, 22:54

yüreğine sağlık…

HATİCE ERDEMİR KUZU   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 21:22

Hemşehrimi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ben de İstanbul’da yaşayan bir Denizlili olarak 2008 yılında Tüyapta imza günü düzenlemiştim….O duygu anlatılmaz yaşanır….

kemal göksu   -  Bağlantı 14 Aralık 2013, 21:08

sevgili baki kardeşime yürek dolusu sevgilerle.iyiki varsın,yüreği güzel insan…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı