REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Kasapoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi

DSO Başkanı Kasapoğlu, Ankara temaslarını değerlendirdi

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, Ankara’da düzenlenen toplantılara katıldı. Kasapoğlu ve DSO Heyeti, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Avrupa Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Genel Müdürü Gerrassimos Thomas ile görüştü, Meclis’i ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2024 Perşembe, 17:38

Dünya Ticaret Sistemi (DTÖ)’nün kriterlerine uygun olarak AB’de faaliyet gösteren ithalatçı firmaların ithal ettikleri ürünlerin içeriğinde gömülü olan karbon miktarına göre karbon sertifikası satın almasını gerektiren bir sistem olan Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (SKDM) ve getirdiği yükümlülükler Ankara’da masaya yatırıldı.

Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) çalışma yemeği düzenlendi.

Demir-çelik, alüminyum, çimento, gübre, elektrik ve hidrojen sektörlerini kapsayan Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması ile ilgili olarak geçiş süreci devam ederken, İlgili paydaşları bir araya getiren bu önemli toplantıya, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve AB Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Genel Müdürü Gerassimos Thomas’ın yanı sıra Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve beraberindeki heyet de katılım sağladı.

KASAPOĞLU, “BU KONUYU ÖNEMSİYOR VE YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Konuya dair açıklamalarda bulunan DSO Başkanı Kasapoğlu, “Denizli, üretiminin neredeyse tamamını yurtdışına satan, 5 milyar doları bulan ihracatıyla Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 9. ili konumunda. İhracatta tekstil ve konfeksiyon sektörünü elektrolitik bakır tel, demir çelik ve doğal taş sektörleri izliyor. Demir çelik ürünlerinin ihracattan aldığı pay %14 düzeyinde. Tekstil dışında öncelikli sektörlerde de ciddi ihracat kapasitesi olan ve ihracatının büyük bir bölümünü AB ülkelerine gerçekleştiren bir kent olarak SKDM çerçevesindeki düzenlemelerden en çok etkilenecek illerden biriyiz. Bu konuyu önemsiyoruz ve yakından takip ediyoruz. Amacımız, bugünün üretimine değer katan Üyelerimiz için, geleceğin kaynaklarını korumak üzerine sürdürülebilir ve sorumluluk bilinci ile genişletilmiş bir yol çizmektir. Tobb Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu toplantıda konu tüm yönleriyle ele alındı. Kendilerine ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum.” Dedi.

HİSARCIKLIOĞLU’NA ZİYARET
Öte yandan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantı öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Samimi bir ortamda Gerçekleştirilen görüşmede Başkan Kasapoğlu, başta DSO Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm Birimi’nin çalışmaları olmak üzere SKDM üyelerine yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili aktarımda bulundu. Denizli’nin büyüyen ve gelişen üretim ağının sağlam temeller üzerinde ilerliyor olmasını önemsediklerini belirten Kasapoğlu, görüşmede Denizli sanayicilerinin gündemini de aktarma fırsatı buldu.

GERRASSİMOS THOMAS İLE KENT DİNAMİKLERİNİ KONUŞTU
Toplantı öncesi Avrupa Komisyonu Vergilendirme ve Gümrük Birliği Genel Müdürü Gerrassimos Thomas ile de bir araya gelen Kasapoğlu, SKDM süreci kapsamında Denizli sanayisinin mevcut durumu hakkında bilgi verdi ve düzenlemeler ile ilgili güncel konuları aktardı. Denizli sanayisinin dinamiklerini sıralayan Kasapoğlu, Denizli’nin tekstil ağırlıklı bir kent olmasının yanı sıra önemli ihracat şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yaptı.

Kentte bakır tel, demir-çelik, mermer ve doğal taş sektörlerinde ciddi bir üretimin söz konusu olduğunun altını çizen Başkan Kasapoğlu, “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasını kapsayan 6 sektör için Oda olarak üyelerimizin uyum süreciyle ve SKDM tüzüğünün genel bilgilendirmesi anlamında bir misyon ortaya koyduk. Önümüzdeki süreçte de konuyu gündemimizde tutarak, tespitini gerçekleştirdiğimiz firmalarımıza rehberlik edeceğiz.” Dedi.

Başkan Kasapoğlu, katıldığı bu önemli toplantının ardından ise Başkent Ankara’da gün içerisinde temaslarına devam etti ve bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı